Logo
Nazad
V. Mandić, T. Tušek, D. Alagić, Verica Podhraški-Pomper, D. Majnarić
0 2005.

Slaughterhouse yield and chemical values of capon meat

U radu je istražen ucinak kopunizacije na kolicinu i kakvocu mesa kopuna. Rezultati istraživanja ukazuju na visok randman i visok udio najvrijednijih dijelova trupa (prsa, batak, zabatak). Kemijskom analizom utvrđeni su osnovni kemijski parametri (% vode, % proteina, % masti i % pepela). Rezultati kemijskih analiza mesa kopuna pokazali su veci postotak masti u usporedbi s mesom utovljenih pijetlova kontrolne skupine. Pri tome mast nije izdvojena kao ekstramuskularna (masno tkivo) vec je intra i intermuskularna, sto ima pozitivan ucinak na okus, socnost i mekocu mesa kopuna.


Pretplatite se na novosti o BH Akademskom Imeniku

Ova stranica koristi kolačiće da bi vam pružila najbolje iskustvo

Saznaj više